Yeni MINI Ailesi Tamamen Elektrikli, Dijital ve Farklı | MINI Türkiye

YENİ MINI AİLESİ TAMAMEN ELEKTRİKLİ, DİJİTAL VE FARKLI.

Tamamen elektrikli model yelpazesi hedefine giden yolda sürekli ilerlemeye devam eden MINI, Münih'te düzenlenen Uluslararası Otomobil Fuarı’nda (IAA) (5 - 10 Eylül 2023) yeni MINI ailesinin iki üyesini tanıttı.
Beşinci nesil, 3 kapılı bir model olan tamamen elektrikli MINI Cooper, kendine özgü MINI tasarımıyla markanın geleneğini vurguluyor ve şehir içi sürüş keyfini temsil ediyor. Dış boyutları büyüyen yeni MINI Countryman dört çeker sistemi sayesinde yolcularına asfalt yolların ötesinde bile daha fazla alan, konfor ve güvenlik sunuyor. Tamamen elektrikli olan yeni MINI Cooper ve yeni MINI Countryman yerel emisyonsuz sürüşü garanti ediyor ve farklı tasarımı, gelişmiş aktarma organları teknolojisi ve kapsayıcı dijital deneyimi birleştirerek MINI’nin ilgili segmentte sahip olduğu olağanüstü konumu vurguluyor.
Yeni MINI Ailesi Tamamen Elektrikli, Dijital ve Farklı | MINI Türkiye Yeni MINI Ailesi Tamamen Elektrikli, Dijital ve Farklı | MINI Türkiye
Elektrikli go-kart hissi ve kapsayıcı kullanıcı deneyimi MINI genlerini yeni bir seviyeye taşıyor. Yeni MINI modelleri, temel unsurlara odaklanan modern ve sade bir tasarımla öne çıkıyor. Markanın özünü yansıtan modeller arasında MINI Cooper 3 Kapı beşinci model nesli de yer alıyor. Tamamen elektrikli olan model, tutarlı şekilde şehir içi sürüş keyfine yönelik tasarlandı. Boyut bakımından büyüyen yeni tamamen elektrikli MINI Countryman şehir sınırlarının ötesinde maceralara atılmaya uygunluğunu güçlü şekilde yansıtıyor. Ayrıca premium küçük otomobil segmentinde bir crossover olarak sunulacak MINI Aceman’in prömiyeri Nisan 2024'te yapılacak.
Yeni MINI Ailesi Tamamen Elektrikli, Dijital ve Farklı | MINI Türkiye
“MINI markasının başkanı Stefanie Wurst şunları söylüyor: “Yerel emisyonsuz otomobillerimize devam eden yüksek talep, tamamen elektrikli bir geleceğe giden yolumuzu doğrular nitelikte. Bu, global MINI topluluğumuzun elektrikli mobiliteye ne kadar açık olduğunu gösteriyor; yeni nesil MINI modellerinin daha da fazla insana ilham vereceğinden eminim. Sunduğumuz elektrikli go-kart hissi, kapsayıcı kullanıcı deneyimi ve sorumlu tavrımız sayesinde yeni MINI ailesi dünyanın her yerinden şehirli hedef gruplar için özel olarak tasarlandı.”
Yeni MINI Ailesi Tamamen Elektrikli, Dijital ve Farklı | MINI Türkiye

Tamamen Elektrikli Model Portföyünde Sürekli Gelişim.

Milenyumun başında markanın yeniden pazara sunulmasından bu yana MINI yalnızca premium bir otomobile dönüşmekle kalmadı, aynı zamanda kendi kökenlerini ve geleneğini göz ardı etmeden kendini defalarca yeniden yaratmayı başardı. MINI, bu sürekli gelişme ve düzenli olarak yeni trendleri belirleme becerisi sayesinde dünya çapında büyük bir hayran kitlesi edindi. Tamamen elektrikli bir marka olma yolunda ilerleyen MINI, şimdi ise en önemli iki modelini tanıtıyor.
Yeni MINI Ailesi Tamamen Elektrikli, Dijital ve Farklı | MINI Türkiye
Emisyonsuz mobilite sunan yeni otomobiller MINI sürücülerine onları farklı yaşam tarzlarına ve gereksinimlerine göre uyarlama imkânı sunuyor. MINI’ye özgü yaratıcı alan kullanımı, maksimum esneklik sunmanın yanı sıra iç tasarım açısından yüksek düzeyde değişkenlik sağlıyor. Dokunma ve ses kontrolü açısından optimize edilen MINI İşletim Sistemi 9 ile kullanıcı deneyimi gözle görülür bir teknolojik atılım gerçekleştiriyor. Yuvarlak OLED ekran, MINI Etkileşim Ünitesi hem bir gösterge grubu hem de deneyim ve konforun merkezini oluşturuyor. Tekstil yüzeyler, sade bir görünüm sunarak ve yeni bir keyif ve sıcaklık düzeyi katarak iç tasarımın estetik cazibesinde devrim yaratıyor.
Yeni MINI Ailesi Tamamen Elektrikli, Dijital ve Farklı | MINI Türkiye

Yeni MINI Modelleri Tasarım Özelliklerini Etkileyici Bir Sadelikle Yorumluyor.

Yeni MINI ailesi, sürüş keyfi, kullanıcı deneyimi ve markanın sorumlu tutumunu yeni bir çağa taşıyor. Bu da yeni tasarım dili olan “Karizmatik Sadelik” anlayışını yansıtan kapsamlı bir dönüşümü ifade ediyor. Bu, geleneksel MINI değerlerini ilerici yeniliklerle özellikle özgün bir şekilde birleştirerek otomobil tasarımını temel unsurlara indirgeyecek şekilde sadeleştiriyor.

MINI ailesinin yeni modelleri, MINI'nin şehirli karakterini ve MINI topluluğunun yenilikçi ruhunu eşit derecede dikkate alan sade bir tasarımı paylaşıyor.

Yeni MINI Ailesi Tamamen Elektrikli, Dijital ve Farklı | MINI Türkiye

Tamamen elektrikli MINI Cooper: Orijinal modelin yeni bir yorumu. Beşinci model nesline giren MINI Cooper 3 Kapı, markanın özünü temsil etmeye devam ediyor. Tamamen elektrikli bir otomobil olan yeni MINI, Cooper E ve daha yüksek çıkış ve menzil sunan Cooper SE model seçenekleriyle sunuluyor. Yeni MINI ailesinde “Cooper”, tüm MINI 3 Kapı ve 5 Kapı modellerin yanı sıra MINI Cabrio’yu da ifade ediyor. Artık motor teknik özelliği olarak kullanılmıyor.

Ön bölümüm öne çıkan özellikleri olan klasik yuvarlak farlar ve çarpıcı sekizgen ızgara, modeli MINI’nin karakteristik yüzü haline getiriyor.

Dikkat çekici biçimde yapılandırılmış motor kapağı ilgi çekici yüzey tasarımına katkıda bulunuyor. Siyah yan eşikler tamamen elektrikli MINI Cooper’ın yola daha yakın görünmesini sağlıyor. Essential, Classic, Favored ve JCW olmak üzere dört farklı trim seçeneği farklılaştırma sağlayarak her biri yeni MINI’ye özgün bir karakter kazandırıyor.

Yeni MINI Ailesi Tamamen Elektrikli, Dijital ve Farklı | MINI Türkiye
MINI Cooper E’nin 135 kW/184 bg güç sunan elektrikli motoru, 290 Nm tork üretiyor ve otomobilin 7,3 saniye içinde hareketsiz durumdan 100 km/sa hıza ulaşmasını sağlıyor. 160 kW/218 bg güce sahip MINI Cooper SE, 330 Nm maksimum torkla 0'dan 100 km/sa hıza 6,7 saniyede ulaşıyor. WLTP test döngüsünde belirlenen menzil MINI Cooper E için 305 kilometre, MINI Cooper SE için ise 402 kilometredir. *
Yeni MINI Ailesi Tamamen Elektrikli, Dijital ve Farklı | MINI Türkiye

İç Tasarım: Minimalist, Dijital, Kapsayıcı Ve Sıcak.

İç mekânda ön bölümün tasarımı, ince ve geniş ön panelin yanı sıra MINI’ye özgü go-kart hissini veren çok fonksiyonlu direksiyon ile Klasik Mini’nin şık ve minimalist tasarımını anımsatıyor. Merkezi OLED ekran MINI Etkileşim Ünitesi, yüksek çözünürlüğüyle yeni standartları belirliyor ve 240 milimetre çapındaki yuvarlak göstergenin öne çıkmasına katkı sağlıyor.

Yeni MINI Intelligent Personal Assistant, “Hey MINI” ifadesi söylenerek etkinleştirilebiliyor. Ses kontrolüyle çok sayıda işlevin kontrol edilebilmesi konforu artırarak sürüşe daha fazla odaklanmayı kolaylaştırıyor. Beş düğmeyle yeni tasarlanan sade geçiş çubuğu, tüm sürüş fonksiyonlarını içeriyor ve dairesel göstergenin altında sürücü için ideal bir konumda yer alıyor.

Yeni MINI Ailesi Tamamen Elektrikli, Dijital ve Farklı | MINI Türkiye

Ön koltuklar arasında ek saklama alanı sağlamak için vites kolu kaldırıldı. Bu saklama alanındaki kablosuz şarj alanında mobil cihazlar şarj edilebiliyor ve istenildiği zaman rahatlıkla erişilebiliyor.

Yeni iç mekân deneyimi ağırlıklı olarak tekstil yüzeyler ile yaratılıyor. İki renkli kumaşın bakımı kolay, çok yönlü yapısını oluşturmak için özel olarak geliştirilmiş bir örme işlemi kullanılıyor. Opsiyonel olarak yedi MINI Deneyim Modu seçeneği ön panele hayat veriyor. Özel ışık projeksiyonları, yuvarlak gösterge renklerini ön panelin tamamına aktararak iç mekânda kullanıcı arayüzü deneyimini genişletiyor. Yeni kokpit kişiselleştirme seçenekleri, yeni MINI Cooper’ın iç tasarımına kişiyi iyi hissettiren bir unsur katıyor.

Yeni MINI Ailesi Tamamen Elektrikli, Dijital ve Farklı | MINI Türkiye
Tamamen elektrikli MINI Cooper’ın tüm trim seçenekleri yüksek kaliteli Vescin suni deri koltuklarla sunuluyor. Koltuk, örme yüzeyler, otomobil tavan döşemesi ve zemini için kullanılan tüm kumaşlar ve iplikler ise geri dönüştürülmüş malzemelerden üretiliyor.
Yeni MINI Ailesi Tamamen Elektrikli, Dijital ve Farklı | MINI Türkiye

Tamamen Elektrikli ve Maceracı Yeni MINI Countryman.

Daha yüksek ve daha uzun bir MINI. Yeni MINI Countryman altı santimetre daha fazla yüksekliği ve on üç santimetre uzunluğuyla önceki modeline kıyasla belirgin şekilde daha büyük ve çok daha fazla alan ve konfor sunuyor. Daha geniş çamurluk davlumbazlarının yanı sıra sade ve modern tasarım, güçlü ve maceracı MINI'nin crossover estetik cazibesini artırıyor. Şık tasarımı otomobilin kaplamasına göre farklılık gösteriyor ve otomobilin dört tavan renginden birini taşıyor. Yeni Matrix stop lamblarının dik şekli otomobilin arkasını çerçeveliyor. Gövde, model yazısının altında tüm genişlik boyunca incelerek tüm otomobili çevreleyen çarpıcı siyah şeritle birlikte yeni MINI Countryman'in güçlendirilmiş duruşunu vurguluyor.
Yeni MINI Ailesi Tamamen Elektrikli, Dijital ve Farklı | MINI Türkiye
MINI Countryman E’nin 150 kW/204 bg güç sunan elektrikli motoru, 250 Nm tork üretiyor ve otomobilin 8,6 saniye içinde hareketsiz durumdan 100 km/sa hıza ulaşmasını sağlıyor. Dört çeker sisteme sahip MINI Countryman SE ALL4 modelinin 230 kW/313 bg gücündeki elektrikli motorları toplam ortalama 494 Nm tork üretiyor ve otomobilin 5,6 saniyede 0’dan 100 km/sa hıza ulaşmasını sağlıyor. WLTP test döngüsüne göre belirlenen menzil MINI Countryman E için 462 kilometre, MINI Countryman SE ALL4 için ise 433 kilometredir. *
Yeni MINI Ailesi Tamamen Elektrikli, Dijital ve Farklı | MINI Türkiye
Kişisel ve çok işlevli iç tasarım her detayıyla üst düzey konfor sunuyor. Çok yönlü yeni MINI Countryman, yüksek düzeyde uyarlanabilirliği sayesinde iç tasarım bakımından mevcut modeller arasında en büyük ve en geniş MINI modelidir. Sade şekilde tasarlanmış ön panel ve kapı panelleri dokuma kumaş yüzeylerle kaplıdır. Tasarımları sekiz farklı MINI Deneyim Modu ile koordine edilmiştir. Bu modlar, ışık projeksiyonları, kişiselleştirilebilir kullanıcı arayüzü ve yeni motor sesleri aracılığıyla iç tasarımı kişiselleştirme seçeneklerini en üst düzeye çıkarıyor.
Yeni MINI Ailesi Tamamen Elektrikli, Dijital ve Farklı | MINI Türkiye
Dokunma ve ses kontrolü açısından optimize edilen MINI İşletim Sistemi 9, 240 milimetre çapındaki merkezi OLED ekranın yanı sıra MINI Connected Paketinde yer alan birçok yeni dijital fonksiyonla birlikte yeni MINI Countryman’in kokpitinde MINI’ye özgü sürüş keyfini fark edilir derecede yükseltiyor. Klasik alt kol yerine iki kollu tasarıma ve opsiyonel kumaş kayışa sahip yeni tasarlanan çok fonksiyonlu direksiyonda da bunu belirgin bir şekilde görebiliyoruz. MINI Cooper ile karşılaştırıldığında dikey olarak düzenlenen kokpitteki hava çıkışları, dik ön panel ile birlikte yeni MINI Countryman'in karakterini vurguluyor.
Yeni MINI Ailesi Tamamen Elektrikli, Dijital ve Farklı | MINI Türkiye

Dış tasarımda olduğu gibi iç tasarımda da dikey olarak monte edilen kapı kolları yüzeylerle aynı hizada entegre ediliyor.

Renkli panoramik cam tavan ve ön koltuklar ile arka koltuğun sadeleştirilmiş yalın tasarımlarıyla bir araya gelerek yeni MINI Countryman'in ambiyansını özellikle aydınlık ve ferah hale getiriyor. Artırılmış gövde boyutu ise ilave baş ve diz mesafesi sağlayarak kompakt premium Crossover modelin alan seçeneklerini genişletiyor. Essential, Classic, Favored ve JCW olmak üzere dört farklı trim seçeneği, farklı tasarım ve donanım düzeyleri sunuyor ve yeni MINI Countryman'e özgün bir karakter kazandırıyor.

*Belirtilen tüm teknik veriler geçicidir.

>
Yeni MINI Ailesi Tamamen Elektrikli, Dijital ve Farklı | MINI Türkiye