Yeni MINI Cooper 5 Kapı | MINI Türkiye

Yeni MINI Cooper 5 Kapı.

Yeni MINI Cooper 3’dan sonra beş kapılı Cooper da yeni MINI ailesine katılıyor. MINI Cooper 5 Kapı, MINI’nin tipik sürüş keyfi, geniş alan ve belirgin işlevselliği ile karakterize ediliyor. Bu özellikler, beş koltuklu modeli segmentinde olağanüstü bir fenomen haline getirirken, eşsiz tasarımı - gelenek ve modern, minimalist stilin birleşimi - ve yenilikçi yardım sistemleri ile dikkat çekiyor.

4.036 mm uzunluk, 1.744 mm genişlik ve 1.464 mm yükseklik ile gövde boyutları bir önceki nesli ile ölçülerini koruyor ve her MINI'nin ardındaki temel fikri vurguluyor: Küçük bir alanda mümkün olduğunca fazla alan yaratmak.

MINI Cooper 5 Kapı için bu, beş yolcuya yeterli alan sunan bir iç mekan anlamına gelir. Yeni MINI Cooper 3 Kapı ile karşılaştırıldığında, dingil mesafesi 72 mm ve gövde 172 mm daha uzun. Tüm bu özellikler, yolculara konfor ve alan açısından avantaj sağlıyorken kısa çıkıntılar, net yüzeyler yeni MINI Cooper 5 Kapı'ya kendine özgü karizmasını veriyor. İç mekanda, dijital yenilikler ve sürükleyici bir kullanıcı deneyimi MINI DNA'sını yeni bir seviyeye taşıyor.

MINI Cooper 5 Kapı C'nin üç silindirli benzinli motoru 115 kW/156 hp üretiyor.Tipik MINI direksiyonu ve güçlü frenler, yüksek düzeyde sürüş keyfi, güvenlik ve konfor sunarken kompakt boyutlar, kısa çıkıntılar ve 11.4 metrelik dönüş çapı, MINI Cooper 5 Kapı'yı şehir içi sürüşler çok yönlü bir model yapıyor.

Yeni MINI Cooper 5 Kapı, karizmatik MINI tasarımını ekstra işlevsellikle bir araya getiriyor. Arkada, belirgin şekilde daha geniş iç mekan üç yolcu için rahat bir alan sunuyor. 60:40 oranında katlanabilen arka koltuklar, bagaj kapasitesini 275 litreden 925 litreye kadar artırabiliyor.

Yeni MINI Tasarım Stili.

Yeni MINI Cooper, "Karizmatik Sadelik" ile karakterize ediliyor. Yeni Nesil MINI Ailesi’nin tasarım dili, MINI’nin geleneksel değerlerini çarpıcı bir netlikle sunar. Yeni modellerin tasarım dili, gelişmiş teknolojiyi araç tasarımının temel ilkeleri ve MINI kökenleri ile birleştirir.
Yeni MINI Cooper 5 Kapı | MINI Türkiye

Dış Tasarım.

Yeni MINI Cooper 5 Kapı; kompakt silueti sayesinde, dar alanlarda bile kolay ve konforlu bir şekilde manevra yapabilirken tüm yolcular için bolca alan sunar.

Odaklanmış bir ifadeye sahip ön yüzünün minimalist tasarımı bu tanınırlığı pekiştiriyor. Yeni nesil, MINI yuvarlak LED farlarını da içeren ön alan sekizgen ön ızgara ile ikonik MINI yüzünü oluşturuyor. Standart LED farlar, bireysel olarak ayarlanabilir gündüz farı ile çarpıcı görünümü güçlendiriyor. Opsiyonel ışık imzaları, aracın karakterini vurgulamak için üç farklı versiyonu sunuyor. MINI Cooper 5 Kapı, sürüşe başlamadan önce özel olarak düzenlenmiş bir karşılama ve veda animasyonu ile sizinle etkileşime giriyor.

Yeni MINI estetiği, net yüzeyler ve tam oturan arka farlarla arka alanda da devam ediyor. Dikey hizalanmış LED kümeleri, klasik MINI farlarını anımsatıyor.

Arka farlar tam oturan tasarımı, aracın arka heykeltraşlığına modern ve minimalist bir görünüm kazandırıyor. Yatay hizalama, yeni MINI Cooper 5 Kapı'nın geniş duruşunu vurguluyor.

Yeni MINI Cooper 5 Kapı | MINI Türkiye

İç Tasarım.

Yeni MINI Cooper 5 Kapı'nın iç mekanı da MINI’nin tipik yeni unsurları, teknik yenilikler ve geçmişe referanslar kombinasyonunu içerir.
Yeni MINI Cooper 5 Kapı | MINI Türkiye

Minimalist ve Sürükleyici.

Yeni MINI Cooper 5 Kapı'nın ön yüz tasarımı, temel unsurlara indirgenmiş olup, klasik Mini'nin minimalist tasarımını anımsatıyor. Alec Issigonis, ilk model için merkezde Yuvarlak Ekran ve altındaki Kumanda Paneli ile bir iç mekan tasarlamıştı. Bu iki unsur, MINI Cooper 5 Kapı'daki kokpiti de yapılandırıyor.

İç mekânın minimalist tasarımı, daha az bileşenle yetinmeyi sağlıyor. Direksiyonun arkasında, opsiyonel olarak yer alan head-up display, ilgili içeriklerin sürücünün görüş alanında görünmesini sağlıyor. Bu nedenle, sürücü tarafındaki gösterge paneline ek bir panel gerekmez ve böylece ön görüş daha açık bir hale gelir.

Yenilikçi malzemeler, MINI Cooper 5 Kapı’nn iç mekânında rahat bir atmosfer yaratıyır. Geri dönüştürülmüş polyesterden yapılan iki renkli tasarıma sahip kumaş dokunun oluşturulmasında özel bir örme süreci yer alıyor. Tekstil yüzeyler, eğimli gösterge paneli boyunca ve kapı panellerine kadar uzanıyor. Ön koltuklardaki geniş alan ve temiz hatlar; iç mekâna modern ve ferah bir görünüm kazandırıyor. Panoramik cam tavan iç mekâna doğal bir aydınlık katıyor.
Yeni MINI Cooper 5 Kapı | MINI Türkiye

Yüksek Çözünürlüklü OLED Ekran Kullanıcı Deneyimini Değiştiriyor.

Önceki modelin yuvarlak ekranı gibi, çok yönlü işlevlere sahip yeni merkezi ekran, iç mekanın görsel odak noktası. Yeniden tasarlanan kokpitteki merkezi OLED ekran, sürücüye daha yakın konumlandırılarak erişimi kolaylaştırıldı. Otomotiv dünyasında ilk kez kullanılan dairesel OLED Ekran; yüksek çözünürlüğü ile yeni bir standart belirliyor. MINI İşletim Sistemi 9 sayesinde, tüm otomobil işlevleri dokunmatik veya sesle sezgisel olarak kontrol edilebiliyor.

Sürüşle ilgili bilgiler üst kısımda görüntülenirken OLED ekranın alt kısmı, navigasyon, medya, telefon ve klima kontrol menülerine doğrudan erişim sağlar. Ana ekran düğmesi, ekranı varsayılan ayarlarına döndürür.