Havalı Bir Müşteri. MINI Dondurma Aracı | MINI Türkiye

HAVALI BİR MÜŞTERİ. MINI DONDURMA ARACI.

Batmobil'den esinlenmiş tatlı, özel bir Mini'yi keşfedin.

Yıllar boyunca Mini otomobilleri, gövdeleri farklı görevler için sıklıkla değiştirilerek farklı amaçlarla kullanıldı. Bu durum İngiliz karoseri üreticisinin basit bir Mini'yi, gerekli tüm donanımıyla birlikte karavana dönüştürdüğü Mini Wildgoose için geçerliydi.

Bu dönüştürme çalışmalarının en keyifli olanlarından biri de benzersiz bir görünüme sahip Mini Dondurma Aracıydı. Mini dondurma aracına yönelik birçok tasarım ve tekrarlanan model olsa da hiçbiri bu ikonik çıkıntı yapan tavana sahip versiyon kadar üne kavuşmadı.

Buz gibi dondurma dağıtan Mini Dondurma Aracı çoğu kişi tarafından sevgiyle Batmobil Mini olarak adlandırılıyor. Bunun nedeni yalnızca tavanı ve arka bölümü sökülen Klasik Mini Pickup modelinden yaratılan Batmobil Mini'nin, tasarım için ilhamını 1960'ların Batman televizyon dizisinin yıldızı Adam West'ten alması. Televizyon şovunda kullanılan Batmobil ile benzerlikler yan yana olmasalar bile açıkça belli oluyor; iki araç da Batmobil'de kokpitin çevresinde Mini'de üstünde olmak üzere "büyük gözlere" sahip.

Havalı Bir Müşteri. MINI Dondurma Aracı | MINI Türkiye
Havalı Bir Müşteri. MINI Dondurma Aracı | MINI Türkiye
Ne yazık ki bu otomobili yaratma fikrinin sahibi biz değiliz. Bu araçlar 1970'lerde Cummins Ice Cream Vans tarafından üretildi. Kurucusu Sid Cummins kompakt ve uygun fiyatlı bir dondurma aracı için bariz bir çözüm olarak Mini'yi seçti. Cummins markası 1998'de İngiltere, Crewe'daki Whitby Morrison tarafından satın alındı. Bir diğer efsanevi dondurma aracı olan Whitby Morrison faaliyetlerine 1962'de başladı ve sözü edilen ve özel dondurma araçlarını üretmeyi sürdürüyor. Bu Mini Dondurma Aracı BMW Group Classic’in heritage koleksiyonunda yer bulmuş olsa da bu Mini'ler tamamen emekliye ayrılmadı. Whitby Morrison daha önce dondurma aracı yelpazesine biraz cazibe katmak ve BIG LOVE’ı sunmak isteyen bir şirket için Mini Dondurma Aracının bir benzerini üretti.
Havalı Bir Müşteri. MINI Dondurma Aracı | MINI Türkiye

MINI Dondurma Aracı popüler olduğu zamanda yüzlerce üretildi ve yalnızca İngiltere'de değil başka ülkelerde de satıldı. Normal aşınma ve yıpranmanın yanı sıra paslanmaya eğilimi olması nedeniyle bu araç için ortalama 15 yıllık bir kullanım süresi öngörülüyordu. Çok fazla sayıda kalmamış ve bakım masrafları fahiş olsa da gelecekte bir etkinlikte birini görürseniz hiç şaşırmayın. Mini Dondurma Aracı çok sevilen bir araç olduğunu kanıtladı ve bugüne kadar bazı gelinlerin bu büyük günde pembe dondurma aracında ısrarcı olmaları sayesinde düğünler dahil olmak üzere hala gibi birçok etkinlikte yer alıyor.

Tıpkı Batmobil gibi Mini Dondurma Aracı da topluma hala hizmet veriyor.

Havalı Bir Müşteri. MINI Dondurma Aracı | MINI Türkiye
Havalı Bir Müşteri. MINI Dondurma Aracı | MINI Türkiye

MINI ONE-OFF SERİSİ.

2022 Avrupa Şampiyonası sırasında Münih, Königsplatz'da bir dizi benzersiz MINI otomobili görülebilir. İster filmler, ister faydalı amaçlar için ya da tüm dünyaya MINI'nin kişiliğinin farklı yönlerini göstermek üzere ünlüler tarafından yaratılmış olsun hepsini aynı şekilde seviyoruz.

Şunlara da göz atın:

David Bowie tarafından tasarlanan parlak Mini.

DSQUARED2 tarafından tasarlanan off-road MINI.

Unutulmaz Mini motorlu ev, şekil değiştiren Wildgoose.

MINI David Bowie Özel Tasarım Modeli | MINI Türkiye