Dsquared² Tarafından Tasarlanan MINI Cooper S "Red Mudder" | MINI Türkiye

DSQUARED² TARAFINDAN TASARLANAN MINI COOPER S "RED MUDDER".

Bir çift ikiz, otoyola da İngiliz Kolombiyası'nda ücra bir yere de aynı şekilde uyum sağlayabilen en çarpıcı Kanadalı Mini Cooper S'i nasıl yaratır? Bunun yanıtı ünlü Vienna Life Ball'da yatıyor.

Geçmişte en çok tanınan bu yardım etkinliğiyle olan ilişkimizden bahsetmiştik. Bu gösterişli AIDS yardım etkinliği 1993 yılında başladı ve 2019'a kadar 26 yıl boyunca her yıl gerçekleştirildi. Etkinlikte birçok özel MINI tanıtıldı. 2001 yılından itibaren etkinliğe seçkin tasarımcılar ve ünlüler tarafından özel olarak tasarlanan türünün tek örneği MINI otomobillerini bağışlamaya başladık ve bunu 10 yıldan uzun süre sürdürdük. Agent Provocateur, Donatella Versace, Diesel, Missoni ve Gianfranco Ferré gibi isimler tarafından tasarlanan Life Ball MINI modelleri gala organizatörü Aids Life için yarım milyon euro üzerinde gelir sağladı (otomobiller genellikle geliri AIDS araştırmalarına yardım için açık artırmaya sunuldu).

Dsquared² Tarafından Tasarlanan MINI Cooper S "Red Mudder" | MINI Türkiye
2011'de DSQUARED² moda markasının ardındaki Kanadalı tasarımcılar Dean ve Dan Caten kendi “Red Mudder” MINI Cooper S modellerini yarattıklarında da durum buydu. Caten ikizlerinin Life Ball'a uygun olarak yarattıkları otomobil tamamen yaşama sevincine yönelikti. İki moda tasarımcısının gösteriş uğruna pratikliği göz ardı etmesi beklenirdi, ancak Red Mudder hiç de öyle değildi. Adından da anlaşılacağı gibi Caten ikizleri en zorlu hava koşullarına dayanabilen bir otomobil istedi.
Dsquared² Tarafından Tasarlanan MINI Cooper S "Red Mudder" | MINI Türkiye

İki akçaağaç yaprağı taşıyan iki kapısıyla bu otomobil Kanada'daki her şey için hazırlıklı görünüyor. Yaprakların yanında görülen 1964 yazısı tasarımcıların doğum tarihine işaret ediyor.

Fakat tüm bunlar otomobilin çarpıcı özelliklerinin eksik olduğu anlamına gelmiyor. Özellikleri arasında sağlam ön koruyucu ve arkasında ve tavanda yer alan ralli ışıkları yer alıyor. Aynı zamanda siyah eteklikler, bir port bagaj ve renkli yan camların yanı sıra bagaj kapağında bir yedek lastik de bulunuyor. Yükseltilmiş şasi ve derin dişlere sahip, her zemine uygun lastiklerle birlikte tüm bu özellikler sanki sahibine otomobili araziye çıkarması ve istediği yöne doğru ilerlemesi için yalvarıyor. Macera otomobilin içinde de sürüyor, bir araç pusulasının (ne olur ne olmaz) yanı sıra otomobilin içini toza toprağa karşı korumaya yönelik dokulu alüminyum sacdan paspaslar da mevcut. Deri koltuklarda ve yan kapılarda bir dizi DSQUARED² tescilli markasını taşıyan akaağaç yaprakları da var.

Dsquared² Tarafından Tasarlanan MINI Cooper S "Red Mudder" | MINI Türkiye
Red Mudder'ın tavanı da açılabiliyor; gerçekten de Caten ikizleri otomobili sürerek girdikleri 2011'deki Life Ball podyumunda tavandan dışarı çıktılar. Red Mudder MINI, o yıl Caten kardeşler ve marka arasındaki son iş birliği değildi; moda tasarımcıları ve MINI aynı zamanda AIDS araştırmalarına gelir sağlaması amacıyla “MINI ve DSQUARED² imzalı Red Mudder Fuları” da tasarladılar.

MINI ONE-OFF SERİSİ.

2022 Avrupa Şampiyonası sırasında Münih, Königsplatz'da bir dizi benzersiz MINI otomobili görülebilir. İster filmler, ister faydalı amaçlar için ya da tüm dünyaya MINI'nin kişiliğinin farklı yönlerini göstermek üzere ünlüler tarafından yaratılmış olsun hepsini aynı şekilde seviyoruz.

Şunlara da göz atın:

David Bowie tarafından tasarlanan parlak Mini.

Unutulmaz Mini motorlu ev, şekil değiştiren Wildgoose.

En şık, Batman'den ilham alan pembe Mini, Mini Dondurma Aracı.

MINI David Bowie Özel Tasarım Modeli | MINI Türkiye